Noord-Oost Friesland

Dagexcursie De Tuinen van West-Friesland

Afdeling:

Noord-Oost Friesland

Datum:

21-09-2024


Kosten:

€ 25,00

Kosten lid:

€ 25,00

Locatie:

West-Friesland

We bezoeken deze dag drie particuliere tuinen.

De tuin van Theckla van der Ham
Thecla van der Ham toverde een verwaarloosde tuin in het Friese land om en schilderde met planten.  Borders vol bloemen, een kas, een indrukwekkende moestuin en een heemweide in wording maken de tuin tot het perfecte plaatje voor tuinliefhebbers. U kunt de reportage over deze prachtige tuin lezen in Groei&Bloei januari/februari 2023

De tuin van Tjerkje Postma
Tjerkje Postma is trots en zuinig op haar negentiende-eeuwse Vlaskamp-tuin in Mantgum. 'Het was echt bedoeld als statussymbool'. Ze verzorgt voor ons een rijke lunch in deze mooie tuin. Bij slecht weer zitten we binnen. Ook kun je hier jams, boeketten of stekken kopen.

De tuin van Annette van Zadelhoff
Dit is een moderne landschapstuin rondom een oude burgemeesterswoning. De tuin is ontworpen in 2002 door Nico Kloppenburg. De voortuin is in 2014 volledig nieuw ontworpen met focus op vaste planten rondom een slingerpad. Achter ontvouwt zich een fraaie tuin, omsloten door een hoefijzervormige sloot met als decor de weilanden van de Greidhoeke en in de verte het torentje van Skillaerd.
Het hele seizoen door is er veel kleur in de tuin met een piek in de nazomer. Er is een weelderige mix van vaste planten, dahlia's, eenjarigen en grassen.
Voor de kas is een pluktuin verrezen met zelf opgekweekte eenjarigen.
De oppervlakte van de tuin is 1500 m2.

Meer info:

Het is de bedoeling om met een aantal auto's samen een dag op stap te gaan. Afhankelijk van de situatie bezoeken we 2 en/of 3 tuinen/kwekerijen. Het liefst in combinatie met een ontvangst of rondleiding of eenvoudige lunch. Bij voldoende belangstelling gaan deze excursies door. We vertrekken samen vanaf een van te voren afgesproken punt met eigen auto's, waarbij we zoveel mogelijk de  deelnemers laten carpoolen. Vertrek: 9.00 uur, eindtijd ca.17.00 uur. De genoemde kosten zijn inclusief carpoolkosten.

Kosten: +/-€25,00. Dit is inclusief entrees, rondleiding, koffie/thee met wat lekkers, lunch en carpoolkosten. Overige kosten zijn voor eigen rekening. Wilt u op de dag zelf de kosten van de excursie contant betalen bij Tineke? Alvast bedankt!
Vertrek: 9.00 uur, eindtijd± 17.00 uur
Kosten: +/-€25,00(is inclusief entrees, koffie/thee met wat lekkers, lunch en carpoolkosten). Overige kosten zijn voor eigen rekening. Lunch: we lunchen bij Tjerkje Postma (bij prijs inbegrepen).
Aanmelden: U kunt zich hier aanmelden voor de excursie op 21 september ( t/m 7 september). Lukt aanmelden via de link niet, dan kunt u zich telefonisch opgeven bij Tineke Adema- Speelman, tel. 06-23124767 of e-mail: tinekeadema(at)hotmail.com. Graag willen we bij uw aanmelding uw naam, woonplaats, email-adres en telefoonnummer weten maar ook of u bereid bent zelf te rijden en (hoeveel) gasten u mee kunt nemen