Noord-Oost Friesland

Evenementen

Stinzenactiviteiten op Martenastate
Het stinzenseizoen gaat binnenkort weer van start. De sneeuwklokjes in de tuin zijn elke dag een stukje verder. Martenastate is één van de buitenplaatsen in Friesland waar veel soorten stinzenplanten in grote hoeveelheden voorkomen. Dit voorjaar organiseert It Fryske Gea een aantal rondleidingen over het landgoed. Ook een tweetal fotografie-excursies maakt deel uit van het 'stinzenaanbod'. Meer informatie over data en aanmelden in de Nieuwsbrief van Martenastate, link hieronder.

https://mailchi.mp/.../nieuwsbrief-stichting-martenastate...

Noord Nederlands Bloemschikevenement 9 maart 2024

De bloemschikdemonstratie tijdens het NNBE belooft een prachtig spektakel te worden. Melissa Smedes zal ons tijdens het middagprogramma verrassen met haar bijzondere creaties. Klik hier voor de flyer.

Na haar opleiding aan het Terra College in Groningen liep Melissa eerst stage bij een aantal gerenommeerde bloemschikkers. Vanaf 2017 deed ze mee aan verschillende wedstrijden.
In 2023 werd ze afgevaardigd voor Nederland naar de Fleurop Interflora World Cup in Manchester, waar ze de 10e plaats behaalde. Ze behoort dus bij de top 10 van de wereld!
Aan het einde van de demonstratie worden de gemaakte bloemwerken verloot. Hiervoor worden lootjes verkocht tijdens het evenement. U maakt dus kans om met een uniek bloemstuk weer naar huis te gaan.

Voor deelnemers aan het NNBE is de toegang tot het middagprogramma gratis. Wilt u alleen naar de bloemschikdemonstratie?
De toegang kost in dat geval voor leden van Groei&Bloei €7,- en €10,- voor niet leden. Neem uw ledenpas mee voor de korting op de entreeprijs!
Opgeven voor deelname aan het NNBE kan tot uiterlijk 7 februari 2024. Opgeven voor alleen de bloemschikdemonstratie kan tot uiterlijk 5 maart 2024.
Wilt u deelnemen aan het NNBE? Vul dan het deelnemersformulier in. Wilt u alleen de bloemschikdemonstratie bijwonen? Geeft U zich in dat geval op door een email te sturen naar NNBE.groei@gmail.com, zodat u zeker bent van een plekje!

Appeltern Plantenfestijn 2024

Op 8 en 9 juni 2024 wordt het Appeltern Plantenfestijn georganiseerd. Een weekend waarbij het plantenrijk van Appeltern Adventure Gardens en planten van gespecialiseerde kwekers centraal staan. Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!

Voor leden van Groei & Bloei is er een speciale entreeprijs: Samen naar binnen voor de prijs van één (€16,95). Op vertoon van je ledenpas, betaal je dus slechts €8,50 entree betalen per persoon, met een maximum van 2 personen per ledenpas. Dus ook als je als lid alleen komt (maar we hopen natuurlijk dat ze allemaal iemand mee brengen) betaal je slechts €8,50.

De normale entreeprijs is €18,95, voor 65+ €16,95. Dat is een prachtige korting! Zet een dagje Appeltern dus vast in je agenda!