Noord-Oost Friesland

We steken de 'grens' over en gaan naar Groningen!

Programma:

1. Tuinfleur!http://www.tuinfleur.nl/
Deze tuin is gelegen aan de oever van het Oldambtmeer, 5 km van Winschoten. Deze verrassende diepe tuin beslaat 6000 m² en omvat 12 tuinkamers waarin duizenden bloembollen, diverse bloeiende vaste planten en een bijzondere collectie van sneeuwklokjes te vinden zijn.

Deze tuin bestaat verschillende onderdelen:

  • Borders met plantencompositie op kleur
  • Een grote natuurlijke vijver
  • Een hagentuin
  • Een beeldentuin
  • Varen en hostatuin met meer dan 600 verschillende soorten hosta`s
  • Een rariteitentuin vol met zeldzame schaduwplanten
  • Een meandertuin met bijzondere struiken en bomen
  • Een omlijsting door 3.5 km aan beukenhaag
  • Een verhoogd terras met uitzicht op het Oldambtmeer

Van april tot oktober 2022 staan er in de beeldentuin van Tuinfleur dit seizoen beelden van Loet van Veen uit Heerhugowaard Loet van Veen, de gerenommeerd kunstenaar (woonachtig in Heerhugowaard) maakt prachtige bronzen beelden. Hij haalt zijn inspiratie vaak uit vogels in de lucht maar ook door vlinders en vrouwen. Zijn werk is overal over de wereld te vinden van Engeland tot Nieuw-Zeeland.

Kortom, een bezoek meer dan waard!

2. Tuingoed Foltz te Meeden, http://www.tuingoedfoltz.nl/
Bij Tuingoed Foltz vinden we prachtige tuinen en een bijzondere sfeer. Maar bovenal een zeer gespecialiseerde kwekerij met een breed aanbod vaste planten, siergrassen, jungleplanten, varens, kruiden en eenjarigen. Ze hebben unieke collecties Salvia en Echinacea, Epimedium, Colocasia, Clematis, Geranium, Dahlia, Hosta, Arisaema, boomvarens en andere bijzondere schaduwplanten en botanische rariteiten.

Verder een tuinwinkel met potterie, zaden, ambachtelijk tuingereedschap en kastanje houten hekwerk. Een brocanterie met oude ornamenten, beelden, kristallampen, serviezen en tuintafels. Een plek om te genieten. Van de tuinen, het enorme plantenaanbod, de sfeer en de rust. We krijgen hier naast koffie/thee/koek een introductie en een rondleiding.

Praktische informatie
Datum: 1 oktober 2022
Vertrek: 8.30 uur, eindtijd +/- 17.45 uur
Kosten: +/- €27,50 (is inclusief entrees, koffie, rondleiding en carpoolkosten). Overige kosten zijn voor eigen rekening. Lunch: ieder neemt zijn/haar eigen lunchpakket mee.
Aanmelden: uiterlijk 16 september aanmelden bij Yda van der Wal, e-mail ydajacoba(at)gmail.com of bij Tineke Adema: e-mail: tinekeadema(at)hotmail.com.
Graag willen we bij je aanmelding je naam, woonplaats, email-adres en telefoonnummer weten maar ook of je bereid bent zelf te rijden en (hoeveel) gasten je mee kunt nemen.