laagblijvende clematis "clematis recta"
aantal foto's: 4
rijkbloeiende roos met de donkerbladige cimucifuga.
aantal foto's: 2
Foto van R. de Hoop, Poolse dahlia's Poolse dahlia's ?!! Al decenia lang had mijn vader bijzondere dahlias: een rijkbloeiende en vrij hoge dahlia. De meeste planten waren wit met rood, maar er waren ook enkele zaailingen in de kleuren wit en lichtpaars. Bijzonder is dat er aan een plant geen bloem gelijk is: er kunnen zuiver witte aan zitten, zuiver rode en alles daartussen. Mijn vader zei altijd dat het poolse dahlias waren. Hoe hij dat zo goed wist en waar hij ze vandaan had is mij onbekend. Toen we jaren geleden op vakantie waren in Polen, zag ik tot mijn grote verbazing in een tuintje net over de grens een aantal te staan. Ook op andere plaatsen kwam ik ze tegen. De benaming klopte dus exect. Ik heb jarenlang tientallen planten gehad en langs de weg uitgeplant. Door een storing in de drainage waren ze in een nat jaar allemaal verrot. Erg jammer want vaak kwam er iemand bij me met de vraag of ze een bosje mochten hebben, bijvoorbeeld voor op het graf van een overleden ouder. Er kwamen dan altijd bijzondere gesprekken uit voort, want echt iedereen heeft een ( altijd goede) herinnering aan Dahlia's. Gelukkig bleek toen dat als je iets weggeeft, je ook iets terugkrijgt. Ik had in de loop van de jaren aan vele mensen een knol gegeven en van mijn tante kreeg ik weer een aantal knollen. Hierdoor heb ik dit soort nog steeds. Groet, Romkje de Hoop.
Mei 2018
aantal foto's: 1
foto's van Griet, van de bollenmand in verschillende stadia.
aantal foto's: 5
leonotis nepetifolia (leeuwenoor)
aantal foto's: 1
foto’s van Mathilda van der Weij.
aantal foto's: 2
Foto's van Papavers.
aantal foto's: 9

Vergane glorie - Blik op de tuin 875