Noord-Oost Friesland

Dagexcursie naar kwekerij De rode Pimpernel, Cocky Stottelaar en Tuin aan de vaart

Afdeling:

Noord-Oost Friesland

Datum:

10-06-2023


Kosten:

€ 26,00

Kosten lid:

€ 26,00

Locatie:

Roden en omgeving

De kosten zijn inclusief entrees, koffie, rondleiding en carpoolkosten. Niet inbegrepen zijn de lunch (ieder neemt zijn/haar eigen lunchpakket mee) en persoonlijke uitgaven.

We bezoeken vandaag drie interessante groene plekken! 

Aanmelden: Je kunt je zich hier aanmelden voor de excursie op 10 juni (t/m 3 juni). . Lukt aanmelden via de link niet, dan kun je je telefonisch opgeven bij Tineke Adema- Speelman, tel. 06-23124767 of e-mail: tinekeadema(at)hotmail.com.
Graag willen we bij je aanmelding je naam, woonplaats, email-adres en telefoonnummer weten maar ook of je bereid bent zelf te rijden en (hoeveel) gasten je kunt meenemen.

Meer info:

Kwekerij de Rode Pimpernel: Jeroen Franssens( kweker)  en Joukje Schaap( tuinontwerpster) runnen samen sinds 1984 kwekerij De rode Pimpernel. Het is een kwekerij van vaste planten in Roden, gelegen in Noord-Drenthe onder de rook van Groningen. Jeroen: 'Zelf kweken van vaste planten voor in de tuin is iets geweldigs. Ik houd ervan om met mijn handen bezig te zijn en de plantjes te zien groeien als kweker. Ik ben dan ook één van de gelukkige mensen die van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.'

Jeroen en Joukje zijn liefhebbers van onder andere de Engelse Cottage tuinontwerpen, en dat kun je ook terugvinden in hun collectie planten. Ze zijn heel trots op hun mooie kwekerij in Roden en kweken een uitgebreid en bijzonder sortiment aan vaste planten.

Cocky Stottelaar: De tuin van Cocky Stottelaar is een  tuin van ca. 6.000 m2, die uit vier tuinkamers bestaat. Een informele tuin met vasteplantenborders op kleur, gecombineerd met grassen. 
Een vijver, kleine moes- en dahliatuin. Een formele tuin met vijver en ruime borders. Achter deze tuin een boomgaard met een wal van ramblers en een rozenpriëel.
Tot slot een schaduwtuin met veel bijzondere planten.

Tuin Aan de Vaart: In de 4000 m2 grote tuin temidden van weilanden met een bosschage op de achtergrond nemen strakke hagen, gazons en borders met veel vaste planten een prominente plaats in.
Niet-winterharde planten staan in potten in een serre. Naast de –veelal bijzondere- vaste planten zijn (deels uitheemse) bomen en struiken aangeplant. Fruitbomen en een moestuingedeelte zijn ook aanwezig.
Deze tuin - door de eigenaar aangelegd in de jaren 1980-1990 - is inmiddels een volgroeide tuin geworden.

Vertrek: 8.30 uur, eindtijd 17.30 uur.
Kosten: +/- €26,00 (is inclusief entrees, koffie/thee en carpoolkosten). Overige kosten zijn voor eigen rekening. Lunch: ieder neemt zijn/haar eigen lunchpakket mee.