Noord-Oost Friesland

Dagexcursie naar Kwekerij aan de Dijk, Menkemaborg, Noordpolderzijl

Afdeling:

Noord-Oost Friesland

Datum:

16-09-2023


Kosten:

€ 32,50

Kosten lid:

€ 32,50

Locatie:

Het Hoogeland en Eemsmond

Vertrek: 8.30 uur, eindtijd 17.30 uur.
Kosten zijn inclusief entrees, koffie, rondleiding en carpoolkosten. Niet inbegrepen zijn de lunch (ieder neemt zijn/haar eigen lunchpakket mee) en persoonlijke uitgaven.

Aanmelden: Je kunt je hier aanmelden voor de excursie op  16 september ( t/m 10 september).
Lukt aanmelden via de link niet, dan kun je je telefonisch opgeven bij Tineke Adema- Speelman, tel. 06-23124767 of e-mail: tinekeadema(at)hotmail.com.
Graag willen we bij je je naam, woonplaats, email-adres en telefoonnummer weten maar ook of je bereid bent zelf te rijden en (hoeveel) gasten je mee kunt nemen.

Meer info:

We bezoeken vandaag drie heel verschillende locaties. 

Kwekerij en Kijktuin Aan de Dijk
Laat je verrassen door de tuin en kwekerij aan de slapersdijk in het noordelijkste dorpje van Groningen. Smalle paadjes leiden je langs een dijk beplant met grassen en vaste planten. Een bamboebosje ,een stobbentuin met schaduwplanten en varens zorgen voor een oase van rust en sfeer in het uitgestrekte vlakke hogeland. Dit weekend zijn er Open (grassen) Dagen bij Kwekerij Aan de Dijk in Oudeschip. Kwekerij Aan de Dijk is een gespecialiseerde kwekerij van Siergrassen, vaste(schaduw) planten, varens en Bamboe. Het is een kleinschalige kwekerij met een breed assortiment. Soorten waar zij enthousiast over zijn vanwege hun luchtige sierlijkheid, de bijzondere bladvormen, hun onverwoestbaarheid, de subtiele bloei. Botanische rariteiten en liefhebbersplanten. Je kunt hier natuurlijk planten kopen. Neem wel contant geld mee, want pinnen is er niet mogelijk.

Menkemaborg
De Menkemaborg is een kasteelmuseum, gelegen te Uithuizen in het noordoosten van de provincie Groningen. De Menkemaborg is in oorsprong een uit de 14de eeuw daterend huis, een zogenaamd ‘steenhuis’, dat in de loop der tijd vergroot is. Bij deze borg liggen tussen de beide grachten verschillende en bijzondere tuinen. Maak een wandeling door de historische tuinen en dwaal rond in de doolhof om in het midden uit te komen bij de bijzondere plataan. We genieten hier een eenvoudige lunch.

Noordpolderzijl
Noordpolderzijl is een buurtschap op het Hogeland en bevindt zich aan de noordkust van Groningen. Zoals de naam a l aangeeft ligt het aan een zijl, oftewel een spuisluis. Hier bevindt zich de kleinste zeehaven van Nederland en de dijk die het land scheidt van de Waddenzee. Aan de landzijde staat de oude sluiswachterswoning 't Zielhoes dat al sinds jaar en dag een nostalgisch bruin café is. Vanaf de dijk is van een mooi uitzicht te genieten.